Почетна / Градина / Шест лиснати зеленчуци, што можат да ви го спасат животот

Шест лиснати зеленчуци, што можат да ви го спасат животот

Гринкол, кадрава зелка, кале 

Тоа е одличен извор на соединенија наречени гликозинолати како и кемпферол, за кои научниците сметаат дека се борат против ракот, го штитат срцето, одржуваат низок шеќер во крвта, ги зајакнуваат коските и ги намалуваат воспаленијата. Овој тип зелка е богата со лутеин и зеаксантин – антиоксиданси кои се борат против заболување на очите.

Види

Што значат боите на трендафилот: црвената боја значи почит, a жолтата …

Трендафилите го завземале првото место на листата на најатрактивни и најомилени цвеќиња на луѓето, уште …