Почетна / Градина / Шест лиснати зеленчуци, што можат да ви го спасат животот

Шест лиснати зеленчуци, што можат да ви го спасат животот

Рукола

Руколата располага со едно од највисоките нивоа на природни нитрати од сите зеленолистни растенија. Тие помагаат за зголемување на протокот на крв. Зеленчукот е полн и со флавоноиди – антиоксиданси кои се борат со срцевите заболувања и некои видови рак. Новите истражувања покажуваат дека руколата може да спречи чир.

Види

Што значат боите на трендафилот: црвената боја значи почит, a жолтата …

Трендафилите го завземале првото место на листата на најатрактивни и најомилени цвеќиња на луѓето, уште …