Почетна / Градина / Шест лиснати зеленчуци, што можат да ви го спасат животот

Шест лиснати зеленчуци, што можат да ви го спасат животот

Лиснато цвекло (манголд)

Овој зелен зеленчук е главен извор на два важни, помалку познати антиоксиданти: сирингова киселина и кемпферол. Првиот може да помогне за стабилизирање на шеќерот во крвта, додека последниот ги штити клетките од токсини кои предизвикуваат рак, го намалува воспалението и ризикот од кардиоваскуларни болести и дијабетес.

Види

Што значат боите на трендафилот: црвената боја значи почит, a жолтата …

Трендафилите го завземале првото место на листата на најатрактивни и најомилени цвеќиња на луѓето, уште …