07.12.2023
Почетна / Градина / Шест лиснати зеленчуци, што можат да ви го спасат животот

Шест лиснати зеленчуци, што можат да ви го спасат животот

Ако има храна во чија корист за здравјето никој не се сомнева, тогаш ова се лиснатите зеленчукци Тие се полни со витамини, богати со есенцијални минерали, како и со антиоксиданси.

Листнатиот зеленчук содржи уште фитохемикалии, кои се големи пријатели на кардиоваскуларниот систем, и доведуваат до намалување на крвниот и го стимулираат протокот на крв.

И ако тоа не ви е доволно: тие се со ниска содржина на јаглехидрати и калории, така што практично можете да јадете неограничено количество од нив.

Еве кои шест лиснати зеленчуци задолжително треба да се вметнат во менито: 

Види

Латинското име е „Hedera helix“ а ние го викаме Бршлен

Латинското име му е „Hedera helix“, а популарно уште го нарекуваат „English Ivy”. Го има …