15.08.2022
Почетна / Градина / Вести / Сезоната за правење скара во дворот сеуште трае: Каде да нарачате вистинска скара со која ќе го добиете најдобриот вкус на печено месо

Сезоната за правење скара во дворот сеуште трае: Каде да нарачате вистинска скара со која ќе го добиете најдобриот вкус на печено месо

Скара е начин на подготвување храна од животинско или растително потекло со печење на топла површина или мрежа.

Истиот збор се користи за означување на вака подготвена храна.

Апаратите за скара се од различни видови, но најпопуларен е оној во кој термичката обработка на производите се врши со загревање со јаглен.

Вистинската скара им припаѓа на луѓето и е направена за луѓето. И ние македонците ја сакаме. Затоа многу е важно каква е скарата. Поточно од каков материјал е изработена од каква мрежа, бидејќи и вкусот на самото месо ќе зависи од нив.

Скари за Двор имаат патентиран производ кој сигурно ќе си го најде местото и во вашиот двор, кој ние топло го препорачуваме. Подолу погледнете дел од неколку негови импресивни скари, а за нарачки можете да го контактирате на неговата Facebook страна или на телефон: 070/226-955

Види

Гинисов рекорд: Кучето со најдолги уши во свет!

Харбор е кучето кое според Гинисовата книга на рекорди ги има најдолгите Уши. Тие се …