Почетна / Градина / Вести / Секоја капка се брои: Испратете ја водата директно до корените со интелигентните решенија за наводнување од GARDENA

Секоја капка се брои: Испратете ја водата директно до корените со интелигентните решенија за наводнување од GARDENA

Водата е скапоцен ресурс којa треба да се користи мудро. Значи наводнувањето на градината ефикасно е особено важно. Интелигентните решенија за наводнување од GARDENA ги снабдуваат растенијата со вистинска количина на вода – ниту премногу малку, ниту премногу. Наводнувањето на овој начин не само што заштедува вода, туку и придонесува за оптимален раст на растенијата.

Зачувување на ресурси

Со системот за наводнување капка по капка, точната количина на вода се испраќа директно до местото каде што е потребно – корените. Ова е прецизен метод на наводнување кој штеди вода – капка по капка.

Здрави растенија

Крцкави краставици, изобилство на слатки јагоди и навистина извонредни цветови – здрави растенија и плодна жетва се наградите што можеме да ги собереме од правилно наводнуваната градина.

Сигурни пари и време

Автоматскиот систем за наводнување обезбедува дека вашите растенија секогаш добиваат оптимално ниво на грижа. Откако ќе се програмира, сигурниот систем за наводнување ќе се грижи за работата – оставајќи да уживате во вашето слободно време.

Од наводнување на вашиот тревник, цветните леи, живата ограда, саксиите на вашиот балкон или терасата – системот е целосно автоматски, и обезбедува само вода кога е навистина потребна. GARDENA има совршено решение за вашата градина.

Види

Зошто да пиете сок од цвекло?

Само “една чаша сецкано, сирово цвекло содржи 11% од дневните потреби за витамин Ц, 22% …