Почетна / Градина / Сеење моркови

Сеење моркови

Како што знаат искусните градинари, некои садници можат да се направат во текот на зимските месеци – на пример сега е време за сеење на морковите.

Се разбира, зимското сеење е можно во најтоплите области на земјата.

Моркови се сеат во бразди, покриени со земја што може да се прекрива на врвот со добро оплодено ѓубриво или тресет.

Морковите посеани во зимските месеци никнуваат многу порано од пролетните култури.

Види

Храна која доведува до предвремено стареење

Шпанскиот нутриционист Хелен де ла Фуенте Хидалго откри како да се избегне предвремено стареење. „Кога …