Почетна / Градина / Вести / Сечел даб, а кога видел што има внатре, веднаш му се променил животот (Видео)

Сечел даб, а кога видел што има внатре, веднаш му се променил животот (Видео)

Сопственикот на имотот, Марко Митровиќ откако тргнал да расчистува по невремето направената штета. Со моторна пила почнал да го сече дабот во кој удрил гром, го засекол стеблото и се стаписал. Внатре се наоѓало ќуп полн со златници!

– Видовме дека громот го уништи дабот, а кога излегов со моторна пила, почнав да ги сечам гранките и во коренот на дрвото видов нешто чудно. Ја тргнав земјата и видов ќуп полн со златници, раскажал Марко Митровиќ за порталот “Aranđelovacinfo“.

Во ќупот имало повеќе од две илјади златници, чија вредност се проценува на повеќе од 300 илјади евра.

Види

Од кога се применува земјоделието и кој е најстариот познат зеленчук

Земјоделство за прв пат се применува уште пред 10.000 години, што значи првите зеленчукови градини …