06.07.2022
Почетна / Градина / Вести / Се укинува Законот за продажба на земјоделско земјиште во државна сопственост

Се укинува Законот за продажба на земјоделско земјиште во државна сопственост

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство ќе предложи до Владата Закон за укинување на законот за продажба на земјоделско земјиште во државна сопственост.

-Со донесување на законот ќе се укинат одредбите од Законот за продажба на земјоделско земјиште во државна сопственост кој во практиката се покажаа како неприменливи, а во Законот за земјоделско земјиште ќе се инкорпорираат одредби за начинот и постапката за продажба на земјоделско земјиште под оранжерии, помошни објекти и други земјоделски објекти изградени на земјоделското земјиште, се вели во образложението на Министерството за земјиделство, шумарство и водостопанство.

Цел на законот како што велат од од министерството е да се сопре оттуѓувањето на земјоделското земјиште во државна сопственост, пишува Емагазин.

Види

На која позиција треба да бидaт цвеќињата поставени во домот

Саксиите со цвеќе секогаш треба да бидат сместени во простории каде ќе имаат поволни услови …