07.12.2023
Почетна / Градина / Хортикултура / Садење дрвца во Градскиот парк во Скопје по повод 20 години „Еко-свест“

Садење дрвца во Градскиот парк во Скопје по повод 20 години „Еко-свест“

По повод 20 години од своето формирање и активна работа, Центарот за истражување и информирање во животната средина „Еко-свест“ донира 20 дрвја на Скопје, со цел дополнително да ги сензибилизира носителите на одлуки, но и јавноста од важноста за систематско справување со аеро загадувањето во главниот град и земјата, како и да ја истакне важноста од континуирана заштита на животната средина и грижа за човековото здравје.

Види

Кактус Кралица на ноќта – Selenicereus

Кралицата на ноќта раѓа црвени плодови што се сметаат за вистински деликатес. Интересното име потекнува …