Почетна / Градина / Лек / Рузмаринов сируп против ревматизам

Рузмаринов сируп против ревматизам

Една од најкорисните билки за болки во зглобовите и ревматизмот е растението рузмарин. Таа е и одлично декоративен цвет што дава волшебна арома низ целата градина.

Специјално за ревматски болки, рузмаринот се зема во форма на екстракт, и тоа една лажичка ситно исушена суровина.

Таа е потребно претходно да стави во 200 мл зовриена вода. Така рузмариинот е потребно да кисне 4 часа во добро затворен сад, па да се прецеди и да се пие наутро и навечер на гладно.

Види

Глуварче (Taraxacum officinale Web.)

Глуварчето (Taraxacum officinale Web.) расте низ целата земја односно по ливадите, пасиштата, нивите, градините и …