22.05.2022
Почетна / Градина / Вести / Рекорд: Овца по вторпат родила шест јагниња

Рекорд: Овца по вторпат родила шест јагниња

Овцата на Марија е вистинска мајка-хероина: во неделата за Свети Патрик родила шест јагниња на фарма во близина на градот Авансеј, Западна Ирска, објави Irish Mirror. Таа го повторува нејзиниот рекорд од минатата година.

Три од јагнињата се женски, а три се машки и тежат 2,7-4,7 кг. И нејзината мајка и нејзините многубројни потомци се добри.

Прво, шансата за ова е многу ретка, а да не зборуваме за втор пат.

Досега, петгодишната Марија родила вкупно 20 јагниња.

Плодната овца е од ирската раса Belcare, која е навистина многу плодна – но обично се раѓаат три јагниња.

 

Види

Сакаше да ја истепа неговата сопруга: Еве што направи кучето за да ја спаси

Сакаше да ја истепа својата сопруга: Погледнете на следната страна што направи нејзиното куче за …