Почетна / Градина / Растенијата дома можат да ја лекуваат душата и телото

Растенијата дома можат да ја лекуваат душата и телото

При колективното одгледување на цвеќиња, енергетските текови се различни, како самите луѓе кои се грижат за нив.

За да се постигнат добри резултати во целина, треба да се комбинираат тајните на успехот во цвеќарството за различни знаци, под кои се родени овие луѓе.

Искусните знаат дека растенијата во затворен простор привикнуваат кон својот домаќин, на одреден начин на комуникација и грижа. Пренесени на друг човек, растенијата лесно можат да заболат или дури и да загинат.

Поврзано е со тоа што тие паѓаат во лоша состојба, добивајќи нов заштитник и заедно со тоа новите енергии се излеваат врз него. Затоа не се изненадувајте и не го обвинувајте човекот, на чии грижи сте ги оставиле цвеќињата низ летниот одмор. Дури да се грижи најмногу свесно за нив, враќајќи се од одмор, премногу е можно да ги најдете во незавидната состојба. Причината не е во недостатокот на грижа.

Растенијата во затворен простор можат да ја лекуваат душата и телото, тие ја хармонизираат состојбата на атмосферата во нашиот дом, но за тоа им помагаме и ние самите, со својот однос кон растенијата, помагајќи им да го подобруваат нашиот живот. Затоа, за да се одгледува едно здраво и силно растение, кое е способно да ни го отстрани лошото расположение и болести, и да ни помага за чист воздух во нашиот дом. Секое растение, како и секој човек бара индивидуален пристап.

Види

Макроелементи кои се потребни за потхранување на растенијата

Прехранбените минерали (основни и благотворни), се од суштинско значење за растот на сите растенија. При …