23.05.2022
Почетна / Градина / Растенија против болка

Растенија против болка

Лаванда

Со силното смирувачко дејство, лавандата се користи за смирување на главоболка и болки во мускулите.

Види

Растението што достигнува раст од 60 метри во текот на една сезона

Кудзу е вид јапонски ползавец, главно употребуван при заштита на земјиштето од ерозија. Може да …