23.05.2022
Почетна / Градина / Растенија против болка

Растенија против болка

Здравец

Здравецот и неговиот екстракт ја смирува чувствителната кожа, освен тоа има и прочистувачка акција. Лекарите го користат при рани за запирање на крварењето.

Види

Растението што достигнува раст од 60 метри во текот на една сезона

Кудзу е вид јапонски ползавец, главно употребуван при заштита на земјиштето од ерозија. Може да …