22.05.2024
Почетна / Градина / Вести / Растението со кое Ванѓа им помагала на стотици луѓе за да ослабат

Растението со кое Ванѓа им помагала на стотици луѓе за да ослабат

Ова е растението со кое Ванѓа им помогнала на стотици луѓе да ослабат

По смртта на баба Ванѓа, рецептот се задржал и продолжува да им помага на многу луѓе со исти проблеми. Тие гарантираат дека ефектот е ненадминат и тоа без апсолутно никакви последици. Уште денес стартувајте нов начин на слабеење во својот дом и по кратко време ќе се радувате на одлични резултати. Сето тоа зависи од вас!

Најдобрата билка за слабеење според Ванѓа е омајничето (Geum). Подгответе си соодветен голем сад. Оставете ја водата да зоврие и ставете 100 грама од билката омајниче (Geum) (во исушен вид).

Неопходно е да се вари 5 минути. Почекајте да се олади, исцедете внимателно и со готовaта напивка навлажнете го целото тело (задолжително откако сте се искапиле).

Потребно е да го облевате телото во текот на три дена. Вечер земајте по една чаша запарка од маточина. Баба Ванѓа силно им препорачала на сите луѓе со прекумерна тежина да се облеваат со билки, бидејќи на тој начин тие најдобро успеваат да навлезат преку кожата.

Види

ВО ВЕЛЕСТОВО ОДБЕЛЕЖАН ДЕНОТ НА НАТУРА 2000

Вчера, во потенцијалното подрачје на Натура 2000 во близина на село Велестово во Националниот парк …