09.08.2022
Почетна / Градина / Вести / Протест на холандските земјоделци поради загадувањето на азотот во земјата

Протест на холандските земјоделци поради загадувањето на азотот во земјата

Илјадници земјоделци формираат голем протест во Холандија во знак на протест, јавува Би-Би-Си.

Првично, 10.000 земјоделци планираа да излезат со своите трактори и да ги возат полека по главните автопати кон Хаг, за да се вклучат кон протестите.

Всушност, според полицијата на БиБиСи, во протестот учествувале над 2.200 земјоделци, пренесува Би-Би-Си.

Тие се обединија против „неправедните обвинувања“ против нив дека стојат зад загадувањето на азотот во земјата – сериозен политички проблем во земјата со години.

Здружението за патишта на ANWB потврди дека вчера било едно од најтешките метежи во историјата на земјата. Протестите, заедно со лошите временски услови и сообраќајните несреќи, доведоа до над 1.136 км метеж.

Холандските медиуми цитираат локални научници кои велат дека земјата всушност има една од највисоките концентрации на азот диоксид во Европа.

Види

Рибата која има проѕирна глава

Длабоко во морето постојат риби кои имаат проѕирна глава наречени „Macropinna microstoma“. На неа, се …