19.08.2022
Почетна / Градина / Профитабилни култури за малите градини

Профитабилни култури за малите градиниГоџи Бери
Екстремно популарна супер храна во последно време. Бобинките од Гоџи содржат изобилство на антиоксиданти и витамини. Се користи за правење сокови, пијалаци, закуски. Тој е широко достапен во форма на сушено овошје.Види

Естрагон – Растението на древните римјани

Естрагонот бил користен нашироко од Римјаните и Арапите. Се сретнува во флората на Сибир, Монголија, …