19.08.2022
Почетна / Градина / Профитабилни култури за малите градини

Профитабилни култури за малите градиниСоргум
Соргот е вид жито кое често се користи за производство на сирупи и пијалоци. Бара пријатна клима. Поради популарноста на крофните, соргот има потенцијал да се развие.

Види

Естрагон – Растението на древните римјани

Естрагонот бил користен нашироко од Римјаните и Арапите. Се сретнува во флората на Сибир, Монголија, …