Почетна / Градина / Поздрав сум од било кога – Се храни цела година со храна што исклучиво самиот ја одгледува

Поздрав сум од било кога – Се храни цела година со храна што исклучиво самиот ја одгледува

Овој човек по име Rob Greenfield се храни 1 година со храна која исклучиво самиот ја одгледува. Помина цела година откако секое нешто што го јадам самиот го имам одгледано. Тоа значи без продавници, без ресторанти, без одење на забави и хранење таму. Сакам да им покажам на луѓето што може да биде произведено во град. Тоа што го правам е производство на храна во дворовите кај другите луѓе.  Во моментов имам 4 градини на располагање и одгледување на растенија.

Види

Храна која доведува до предвремено стареење

Шпанскиот нутриционист Хелен де ла Фуенте Хидалго откри како да се избегне предвремено стареење. „Кога …