22.01.2022
Почетна / Градина / Вести / Повторно пад на цената на житото поради коронавирусот

Повторно пад на цената на житото поради коронавирусот

Нерафинираното сончогледово масло на берзата во Ротердам не се смени во текот на оваа недела – 720,00 долари / тон.

Во САД, пченицата падна со 6,00 долари до 232,00 долари за тон. Цената на ФОБ во Франција исто така се намали од 11,00 евра на 180,00 евра за тон. Во Украина и Русија промените се минус 5,00 и 3,00 до 205,00 долари и 209,00 долари/ тон. Пченката исто така изгуби позиции за минус 5,00 и 173,00 долари за тон во Чикаго, Украина минус од 4,00 до 176,00 долари / тон, во Франција 3,50 долари до 164,50 долари за тон. Цената на јачменот ФОБ во Украина исто така падна за 2,00 до 177,00 американски долари / тон, во Франција намалување за уште 4,00 евра на 158,00 евра / тон. Најзначајна е промената на семе од репка во Европската унија, каде што цените опаднаа од 25,25 евра на 356,75 евра / тон.

Нерафинирано сончогледово масло на берзата Ротердам по претходниот сериозен колапс не се смени во текот на неделата – 720,00 долари/ тон. Рафинираниот шеќер стана рекордер уште еднаш со минус 29,40 до 354,10 долари / тон на берзата во Лондон, за испорака во мај.

Види

Облечен во црвена маица го разлути бикот: Еве како бикот успеа да го пробие кафезот

Облечен во црвена маица овој човек мислеше дека ќе биде во центарот на вниманието на …