06.02.2023
Почетна / Градина / Вести / Потопете ги нозете во оцет и ќе видите како исчезнуваат сите болести

Потопете ги нозете во оцет и ќе видите како исчезнуваат сите болести

Иако употребата на бел оцет е обилна, тој има дури и повеќе намени. Неговите бројни придобивки вклучуваат сè, од олеснување на симптомите на настинки до ослободување од икање. Многу луѓе денес си помагаат во здравствените проблеми како висок холестерол, проблеми со срцето, рак, дијабетес и многу повеќе.

Јаболковиот оцет може да помогне и за намалување на болката и да ги убие габите. Ставете ги нозете во сад со оцет во период од 10 до 30 минути.

Тој поседува само 3 калории во една лажица.

Во оцетот нема многу минерали или витамини, но поседува мала количина на калиум. Исто така, поседува и некои антиоксиданти и амино киселини.

Тој може да помогне во убивање на патогени, вклучувајќи штетни бактерии. Тој традиционално се користи за дезинфекција и чистење, лекување на инфекции на увото, брадавици, вошки и габи на нокти.

Продолжува на следната страна:

Види

Како да спречиш парадонтит?

На проблемите во усната празнина треба да се обрнува посебно внимание, бидејќи воспаленијата или кај …