02.10.2022
Почетна / Градина / Животни / Последниот бел носорог во светот

Последниот бел носорог во светот

Последниот машки судански бел носорог, беше објавен на Twitter и сериозно ја разбранува социјалната заедница. Судан е единствениот преживеан мажјак од неговиот тип. Тој живее во резерват во Кенија со две женски бели носорози. Продолжувањето на кланот лежи на рамениците, а научниците се натпреваруваат со време во битката за да го зачуваат изгледот на неговиот вид.

Фотографијата на Твитер е објавена од страна на Даниел Шнајдер, биолог од Бостон, кој често ја поставува темата за загрозени видови ширум светот.

Види

Предаторот од Сибир – Димензијата на оваа мечка е застрашувачка (ФОТО)

Замислете го најголемиот предатор кој некогаш живеел, висок 4,62 метри, тежок 4 тони, во споредба …