Почетна / Градина / Попрскајте предзимно и заштитете ги вашите овошни дрвја

Попрскајте предзимно и заштитете ги вашите овошни дрвја

Кон крајот на есента или почетокот на зимата, овоштарите кои сè уште не прскале коскесто овошни видови треба да го сторат тоа. Консултирајте се во аптека, во зависност од тоа какви фунгициди имаат моментално.

Со ова доцно прскање овошките се заштитуваат од бактериско венеење, прашкастa мувла, виткање на праскаta, рано кафеаво гниење, огнена болест, меурчиња од слива итн.

Малините и црните рибизли се третират против дидимел и антракоза.

Внимание!

Прскањето на овошни дрвја и грмушки треба да се врши во мирни, сончеви денови, на температури над 5 степени.

Види

Храна која доведува до предвремено стареење

Шпанскиот нутриционист Хелен де ла Фуенте Хидалго откри како да се избегне предвремено стареење. „Кога …