Почетна / Градина / Вести / Полевајте ги собните цвеќиња со оваа течност и ќе растат како луди

Полевајте ги собните цвеќиња со оваа течност и ќе растат како луди

За да се негува почвата на растенија кои ги одгледувате, не е потребно да прибегнувате кон скапи и јаки детергенти. Оваа задача може да ја завршат и повеќето обични средства, кои ви се наоѓаат под рака.

Изладената вода во која сте вареле компири или тестенини би можела да ви послужи за наводнување на кондензирани цвеќиња. Хранливите материи содржани во неа, ќе ја потхранат почвата.

Исто така, при чистење на аквариумот не истурајте вода во мијалникот. Наместо тоа, користете ја за наводнување на собните растенија.

Столицата и остатоците од храната на риби содржат азот и фосфор, кои се одлично природно ѓубриво.

Види

Двор во Скопје, дело на Хорти Експерт МК (Фотографии)

Ако сакате да уживате во убавиот двор, треба да го украсувате и одржувате постојано. Постојат …