Почетна / Градина / Полевајте ги со оваа течност собните цвеќиња за да растат како луди

Полевајте ги со оваа течност собните цвеќиња за да растат како луди

За да се негува почвата на растенија кои ги одгледувате, не е потребно да прибегнувате кон скапи и јаки детергенти. Оваа задача може да ја завршат и повеќето обични средства, кои ви се наоѓаат под рака.

Изладената вода во која сте вареле компири или тестенини би можела да ви послужи за наводнување на кондензирани цвеќиња. Хранливите материи содржани во неа, ќе ја потхранат почвата.

Исто така, при чистење на аквариумот не истурајте вода во мијалникот. Наместо тоа, користете ја за наводнување на собните растенија.

Столицата и остатоците од храната на риби содржат азот и фосфор, кои се одлично природно ѓубриво.

Види

Растението кое со мирисот ви дава подобра меморија

Испитите на универзитетите се се поблиску, а универзитетските истражувачи велат дека мирисот на рузмарин може …