01.12.2023
Почетна / Градина / Животни / Покрај Шарпланинецот, Македонија има уште една автохтона сорта кучиња

Покрај Шарпланинецот, Македонија има уште една автохтона сорта кучиња

Покрај Шарпланинецот, Македонија има уште една автохтона сорта кучиња.

Караманите се една од најстарите овчарски раси, чувари на домот и се дружељубиви кон децата.

Погледнете го видеото на „Види Вака“:

Види

Неколку часа по смртта на негувателот на жирафите во Скопје ЗОО, почина и последната жирафа

Откако денес јавноста ја затекна веста дека починал Ристе Трајковски, ЗОО негувател, кој се грижеше …