Почетна / Градина / Вести / Погледнете неколку хортикултурно уредени дворови од градинарскиот центар ФОЈА

Погледнете неколку хортикултурно уредени дворови од градинарскиот центар ФОЈА

Оние луѓе кои живеат во куќа ги знаат придобивките од убаво среден двор, а оние кои живеат во стан секогаш мечтаат по она што е невозможно да го имаат. Во потоплите месеци од годината дворот може да ви стане омилено место во куќата каде што ќе го поминувате поголемиот дел од денот. Погледнете неколку хортикултурно уредени дворови од градинарскиот центар ФОЈА. И не заборавајте, сега е времето за садење за повеќето дрвца и растенија.

Види

Акорус (Acorus gramineus)

Акорус (Acorus gramineus) e декоративнолистно растение кое потекнува од семејството „Araceae“. Ова растение потекнува и …