Почетна / Градина / Животни / Погледнете како најлесно и безболно да извадите крлеж

Погледнете како најлесно и безболно да извадите крлеж

Се зема мал шприц за еднократна употреба, и се сече нејзиниот врв. Се поставува врз крлежот, и внимателно се влезе.

Крлежот излегува, а сите отровни материи кои успеал да ги вбризга во вашето тело, излегуваат надвор. Потоа треба да третираме со алкохол или некое дезинфекционо решение.

Ако не ви се наоѓа во моментов шприц под рака, може да се користите некое цевче, на пример пенкалото. Ставете и некое марамче на отворот низ кој ќе вшмукување, за да не го голтнете случајно.

Види

Кои се растенијата што го намалуваат шеќерот во крвта

Јаглехидратите се главен извор на гликоза, но телото може да ја произведува и складира од …