Почетна / Градина / Вести / Погледнете како изгледа смок долг 4,5 метри уловен во Пехчево

Погледнете како изгледа смок долг 4,5 метри уловен во Пехчево

Смоковите се чести гости на местата каде работат многумина земјоделци. Во село Црник, Пехчево минатата година селаните утепаа смок со неверојатни 4,5 метри должина.

„Долга беше 4,5 метри. Змијата е утепана од страна на повеќе луѓе кои биле во шок кога ја виделе. Смокот беше многу стар, а имал дури и бркови. Цели 3 часа се мачеле да го совладаат беспомошниот смок, бидејќи имало многу деца и мајки, кои ги собирале вишните во полето“, изјави за Градина.мк, Ерол Пилов.

Види

Бабовски: Почна аплицирањето за добивање на финансиска поддршка за порибителен материјал

Од денеска до 15- ти јули, сите субјекти кои ги порибиле рибниците со порибителен, (насаден …