22.01.2022
Почетна / Градина / Вести / Подароците на мајката природа

Подароците на мајката природа

ЖАД – главен камен со повеќе нијанси, најмногу ретко се среќава благородниот светлосин жад. Поврзан е со подмладување и внатрешна трансформација, со победата над Р почеток во човекот. Белиот жад е медицински, ја нормализира работата на бубрезите. Потемнувањето на каменот предвидува несреќа. Зборува за тоа дека вие сте непоправлив и упорни сте во своите заблуди. Тој има способност да го лекува телото и помага при заболувања на бубрезите. Во древноста жадот се користел за мазнење на брчките и за подобрување на уринарниот систем.

ОБСИДИАН – вулканско стакло. Штити од лоши дела, но не и од уроци. Ова е камен на претпазливост. Не дозволувајте да ве заведат премногу долго во неговото носење.

ОПАЛ – измамлив. Не се препорачува за постојано носење. Дури во текот на денот е добро да го менувате на прстите на кои го носите. Камен на сонувачите и води во земјата на копнежите.

ОНИКС – камен на борците и упорноста. Овозможува “со глава да се пробие ѕидот”. Се препорачува на педантните, луѓето со скрупули и целеустремените луѓе. Тој е медиативен, лековит. Не дозволува постојано носење. Помага за надминување на депресијата и ја ублажува срцевата болка.

ГОРСКИ КРИСТАЛ – помага за концентрација на вниманието и пенетрација во суштината на работите. Ја заострува мислата и зајакнува меморијата. Подобро е да се носи како ѓердан, но не и во вид на прстен. Може да се држи во џебот на панталоните или како “камен во скутот”.

Види

Облечен во црвена маица го разлути бикот: Еве како бикот успеа да го пробие кафезот

Облечен во црвена маица овој човек мислеше дека ќе биде во центарот на вниманието на …