09.08.2022
Почетна / Градина / Вести / Подароците на мајката природа

Подароците на мајката природа

ГРАНТ – носи среќа само на страсните, активните луѓе и емоционално посветените. Работи во екстремни ситуации. Помага да се справат со турбулентната динамика на настаните, голем извор е на енергија. Зелениот е поврзан со љубовта, грижовноста. ГО прави човекот сентиментален. Ги неутрализира конфликтите, го зајакнува семејството. Распространети се и вештачките гранати. Тие дејствуваат како допинг, како кафе – влеваат страст. Тој го прочистува дигестивниот систем и го зајакнува имунитетот, ги смирува нервите. Гранитот ја ублажува состојбата на високата температура и ја зголемува сексуалноста.

ЌИЛИБАР (иако не е минерал) – тој е универзален чистач на вашиот организам. Треба да се носи долго време. Ако тоа е гердан, нека е поблиску до вратот. Ако е прстен, нека е во бакарна опкова. Се користи за нормализирање на функциите на тироидната жлезда и ја ублажува главоболката. Монистра од ќилибар помага на децата кога им растат забите.

КУРАН – црвениот е наменет за мажи, белиот за жени. Ова правило треба да се почитува строго, бидејќи каменот е премногу војнички. Предупредува за опасности, турка кон подвизи и поттикнува да се бараат авантури.

ЛАЗУРИТ – уникатен камен. Неочекувани изненадувања, радост, среќа во коцкање. Погоден е за луѓе кои се стремат кон постојана обнова во животот. Го зајакнува пријателството. Ова е еден од најпознатите позитивни скапоцени камења. Тој ја ублажува болката, напнатоста и грчевите и се користи за лекување на артритис и радикулит.

МАЛАХИТ – Погоден е за луѓето во уметноста, литераторите, уметниците. Тој се додава често на различни козметички и медицински средства. Опсегот на овој камен е многу голем. Малахитот ја нормализира работата на срцето и системот за варење и го зајакнува имунолошкиот систем.

ОПКОВА – сребрен, подобро бакар, но не и златен.

Види

Рибата која има проѕирна глава

Длабоко во морето постојат риби кои имаат проѕирна глава наречени „Macropinna microstoma“. На неа, се …