Почетна / Градина / ПМФ доби нова ботаничка градина во Скопје (Фото)

ПМФ доби нова ботаничка градина во Скопје (Фото)

Во рамките на проектот „Унапредување на заштитата на растителниот диверзитет, енергетската ефикасност и едукацијата во Ботаничката градина на Природно-математичкиот Факултет во Скопје“ кој е финансиски поддржан од ГЕФ ПМГ – Република Македонија а се спроведува од Македонското биолошко друштво во партнерство со Природно-математичкиот факултет официјално е отворен реконструираниот стакленик од нашата Ботаничка градина.

„Би сакале да изразиме голема благодарност до ГЕФ ПМГ – Република Македонија и сите наши спонзори за поддршката на овој, за нас, многу значаен проект“, велат од ботаничката градина Скопје на Природно-математичкиот Факултет во Скопје.

Види

Храна која доведува до предвремено стареење

Шпанскиот нутриционист Хелен де ла Фуенте Хидалго откри како да се избегне предвремено стареење. „Кога …