22.05.2022
Почетна / Градина / Плодовите што го убиваат ракот во рок од 1 минута
Poster 01

Плодовите што го убиваат ракот во рок од 1 минута

Научниците открија високо ефективен антираков плод. И тоа по чиста случајност! Во меѓувреме, новото чудо лек исто е успешно тестирано врз пациентите болни од рак.

Тоа е овошјето, кое во моментов е на насловната страница на научните изданија. Тоа расте само во северниот дел на Австралија и името им е “fontainea picrosperma”.

Научниците брзо дошле до заклучок дека овие плодови имаат многу посебни способности и ефекти. Особено во контекст на истражувањето на ракот, се направени многу изненадувачки резултати:

Ова куче е со тешка гангрена и на него се инјектира лекот. Резултатот е вчудовидувачки: по 15 дена не остана речиси ништо на чирот! Сепак, повеќето од научниците се изненадиле со каква брзина, екстрактот од овие плодови ги убива туморите. Видливите промени се случуваат дури и по пет минути. Обично, при лекување на тумор, се забележува успех по само неколку недели.

Веќе е прогласена подготвеност, новиот лек да се тестира врз луѓето.

Мартина Tосо имала меланом на кожата, кој по земањето на EBC 46 (медицинското име на лекот) се стопил. Оттогаш таа е диогностицирана како успешно излечена од рак и болеста кај неа веќе е исчезната.

Во оваа фаза лекот е тестиран само кај пациент со меланом. Сепак, ефикасноста на ECB-46 се ограничува дотаму дека препаратот дејствува кога сеуште не се формирани метастази и ракот се уште не се шири.

Види

Растението што достигнува раст од 60 метри во текот на една сезона

Кудзу е вид јапонски ползавец, главно употребуван при заштита на земјиштето од ерозија. Може да …