Почетна / Градина / Вести / Планинар го доживеал најголемиот страв до сега – снимил средба со пума долга 6 минути

Планинар го доживеал најголемиот страв до сега – снимил средба со пума долга 6 минути

Планинар во американската сојузна држава Јута доживеал средба со пума која траела 6 минути, време во кое пумата се обидела неколку пати да го нападне.

Планинарот Кајл Бургес останал неповреден од средбата, но вели дека ако сакала пумата можела слободно да го убие.

Види

Откриени нови видови цвеќиња досега непознати за ботаничарите и целиот свет

Локалните ботаничари открија ново растение кое е уникатно. Растението, наречена Shealy’s Saxifrage, е пронајдена во …