18.08.2022
Почетна / Градина / Вести / Пиела сок од морков 8 месеци, а докторите не можеле да поверуваат што и се случило

Пиела сок од морков 8 месеци, а докторите не можеле да поверуваат што и се случило

Авторката на голем број детски книги, родена во Висконсин 1943 година, Ен Камерон, била оперирана од рак на дебело црево во 2012 година.

Во моментот на зафатот, ракот бил напреднат во трет стадиум, а после операцијата писателката се чувствувала добро и ја одбила хемотерапијата, пишува НМД.

Меѓутоа, кратко време после операцијата наодите покажале дека ракот кај нејзе напреднал до 4 стадиум и поради расејување на канц-клетките дошло до зафаќање и на белите дробови. Нејзината состојба била безнадежна.

Меѓутоа, таа доживеала ремисија на болеста, а целиот свет околу неа биле изненадени од целиот пресврт на болеста. Таа успеала да го излекува ракот во 4 стадиум само со сок од морков и промена во исхраната, без хемотерапија и зрачење.

Лекарите и препорачувале хемотерапија, без разлика што прогнозите биле лоши и не и ветувале излекување. Таа ја одбила зошто верувала во алтернативни начини на лекување. Така наишла на податок за човеко по име Ралф Кол, кој успеал да го излекува својот рак со сок од морков, од количина приближна на 2 кг моркови дневно.

Така го започнала својот пат кон оздравувањето, пиејќи ја истата количина. Понекогаш, 3-4 дена го прескокнувала сокот, а ја применувала својата вообичаена исхрана.

После осум седмици секојдневно пиење на сокот од морков, CT покажало дека канцерогените тумори престанале да растата, дошло до мало намалување на туморот и отокот во лимфните јазли.

Следниот месец било утврдено дека нема нови тумори, нема отечено лимфни јазли, а постоечките тумори и натаму се намалувале.

На следниот преглед ракот веќе бил исчезнат, а сите отечени лимфни јазли се вратиле во нормала. После осум месеци непрекинато пиење на сок од морков, ракот целосно се повлекол.

Нејзината приказна беше пренесена од сите светски медиуми, но таа не е единствен пример, пред и после неа има бројни примери за ваква ремисија на болеста.

Текстот продолжува на следната страна:

Види

За лекување на карцином помага црн боз

Црниот боз е исклучително корисно растение. Растението црн боз има кичесто жолто-бела боја и цвета …