07.12.2023
Почетна / Градина / Вести / Пет раси кучиња за ладна клима

Пет раси кучиња за ладна клима

5. Бернандинец

Оваа раса кучиња се сметаат за спасители на швајцарските Алпи. Тоа е едно од најпрепознатливите кучиња. Сан Бернард е паметно и лојално куче. Оваа раса има шесто чувство на претстојна опасност, особено во однос на претстојната снежна бура и лавината. Тој е голем пријател на човекот.

Види

Дуњата е симбол на среќа и љубов – Таа е витаминска бомба што има многу лековити својства

Дуњата (Cydonia oblonga) е единствениот вид од родот Cydonia. Таа е дрво, високо од 4 …