07.12.2023
Почетна / Градина / Вести / Пет раси кучиња за ладна клима

Пет раси кучиња за ладна клима

4. Самојад

Ова е добродушно, насмеано куче, со впечатливо разбирање на човечките емоции. Самојадот е совршено чуварско куче е исто така одлично милениче. Нивниот убав изглед и вистинската, „послушна“ природа привлекува многу внимание. Кучињата од оваа раса се многу убави на снегот.

Види

Дуњата е симбол на среќа и љубов – Таа е витаминска бомба што има многу лековити својства

Дуњата (Cydonia oblonga) е единствениот вид од родот Cydonia. Таа е дрво, високо од 4 …