07.12.2023
Почетна / Градина / Вести / Пет раси кучиња за ладна клима

Пет раси кучиња за ладна клима

3. Фландарско Буви

Ова е раса која потекнува од Фландрија, Белгија. Првично, тие беа користени за општа земјоделска работа, вклучително и сточарство, одгледување овци. И во денешно време тие се користат како чувари кучиња и полициски кучиња. Тие се чуваат и како миленичиња.

Види

Дуњата е симбол на среќа и љубов – Таа е витаминска бомба што има многу лековити својства

Дуњата (Cydonia oblonga) е единствениот вид од родот Cydonia. Таа е дрво, високо од 4 …