Почетна / Градина / Пет проверени рецепти против опаѓање на косата со билки

Пет проверени рецепти против опаѓање на косата со билки

3. Погодени места на косата може да ја третирате со рузмарин. Постапката се повторува секој ден;

4. Против опаѓање на косата дејствува и лушпата, приготвена од бршленот, со која се облива целата коса;

5. Последниот рецепт за лекување и губење на косата со растенија предвидува околу 100 грама сварена коприва во литар вода и литар оцет. Со течноста косата се мие пред спиење, кога не се користат никакви други производи.

Види

Екстрактите од коренот на аралијата дејствуваат врз централниот нервен систем и ја зголемуваат физичката активност

Расте во шумести места, ливади и напуштени места. Корисен дел од ова растение се неговите …