01.12.2023
Почетна / Градина / Вести / Пет проверени рецепти против опаѓање на косата со билки

Пет проверени рецепти против опаѓање на косата со билки

Губењето на косата се лекува со растенија! Губењето на косата е сериозен проблем кој влијае не само на изгледот, но и на самодовербата.

Многу често луѓето што страдаат од губење на косата, се жалат и на проблеми во комуникацијата, од страв од блискост и слично.

Губењето на косата се лекува со растенија!

За да не сте и вие еден од овие луѓе, чие секојдневие се одредува во најголема мера од потребата да се справите со губење на косата, ви нудиме 5 докажани начини за справување со проблемот со помош на растенија.

1. Дел од главата или целата глава се полева по неколку пати на ден со сок добиен од коренот на рен, од кромид и лук. Постапката се повторува барем 3 дена;

2. При можност на главата се поставуваат корени од рен, претходно исчукани. По првите 24 часа по местата каде што косата е ретка, се гледаат црните точки на косата, која е почната да расте;

Текстот продолжува на следната страна

Види

Започнува аплицирањето за финансиска поддршка за производителите на поледелски култури

Започнува аплицирањето – Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој ги известува производителите …