Почетна / Градина / Овошните дрвја во ризик

Овошните дрвја во ризик


Дождот и ниските ноќни температури, на многу места негативни, ги ставаат во опасност цветните и украсни овошни дрвја.

Топлата зима се очекува да предизвика рано цветање во повеќето делови на земјата.

Колку е опасна ситуацијата?

Сè уште е рано да се каже дали ќе има штета, но во принцип, врнежите од дожд за време на цветни, особено ако се чести и продолжени, се проблем за опрашување.

Ниските температури, можат да предизвикаат замрзнување на пупките и цвеќињата.

Види

Маџун – лек за болните, a еликсир за здравите луѓе

Гроздовиот маџун претставува природен засладувач кој се произведува од гроздов сок. Маџунот е традиционален и …