22.05.2022
Почетна / Совети / Овошни дрвја за декорација

Овошни дрвја за декорација

Современите сорти на овошни дрвја, како и нивната форма на формирање, може да предиспонираат дека имаат различен фокус.

Тие се исто така решение за аматерите кои имаат мали градини, но сепак сакаат да растат најразлични културни и украсни видови, и сакаат да ги комбинираат.

За таа цел, треба да се изберат овошни видови кои се пресадени на слаби корнизи. Овие се претежно јаболка и круши, кои ги претпочитаат љубителите на градините.

Покрај тоа, крошната на дрвото треба да биде ограничена со соодветно градинарење.

Дрвјата во облик на палми, како и мини-дрвјата се одличен избор за малите градини

Види

Растението што достигнува раст од 60 метри во текот на една сезона

Кудзу е вид јапонски ползавец, главно употребуван при заштита на земјиштето од ерозија. Може да …