Почетна / Uncategorized / Овчарска торбичка – ја има секаде а не знаете колку е лековита!

Овчарска торбичка – ја има секаде а не знаете колку е лековита!

Овчарската торбичка е едногодишно или двегодишно растение, со исправено, слабо разгрането стебло високо до 50 см. Цвета од март до ноември.

Листовите во основата му се покрупни и перјасто разделени, цветовите се бели и ситни, во гроздовидни соцветија.

Плодовите се ситни тркалезно-срцести лушпи. Расте насекаде покрај патишта, ливади, полиња и градини и најчесто се смета за коров.

УПОТРЕБА:

Види

Идеи за сите што сакаат домашни живинарски фарми

Идеи за сите кои сакаат домашни живинарски фарми