02.10.2022
Почетна / Градина / Вести / Оваа црна фолија е поставена близу Валандово: Погледнете зошто

Оваа црна фолија е поставена близу Валандово: Погледнете зошто

Изградбата на Рударскиот комплекс Казандол сеуште е во тек. Оваа црна фолија е фамозната гео-мембрана од финско потекло треба да ја заштити почвата и подземните води од загадување со сулфурна киселина.

Но, според фотографиите кои ќе ги видите проценете самите колку е ова безбедно за земјата, почвата и индиректно врз здравјето на луѓето:

Види

Пакомак: Наша цел е до 2030 година 70 проценти од отпадот од пакување да се селектира и рециклира

Поефикасната селекција и рециклирање на амбалажниот отпад, беше тема на меѓународната работилница, што се организираше …