06.07.2022
Почетна / Градина / ОВА РАСТЕНИЕ ШТИТИ ОД ЛОШИ И ЗАВИДЛИВИ ЛУЃЕ, И НИКОГАШ НЕ ТРЕБА ДА ГО ПОДАРУВАТЕ: Секој нов лист привлекува пари во домот!

ОВА РАСТЕНИЕ ШТИТИ ОД ЛОШИ И ЗАВИДЛИВИ ЛУЃЕ, И НИКОГАШ НЕ ТРЕБА ДА ГО ПОДАРУВАТЕ: Секој нов лист привлекува пари во домот!

Ако го имате ова растение дома, никогаш не го давајте на други! Френг Шуи тврди дека растението пахир штити од лоши луѓе и носи пари!

Фенг шуи растенијата се билки за кои се верува дека привлекуваат среќа, успех, здравје или пари, а едно од најмоќните растенија за привлекување благосостојба е пахир. Се верува дека ова егзотично дрво може да ја подобри финансиската состојба на семејството и да го привлече протокот на пари во куќата.

Најчестата сорта на пахир е водната, позната и како гуава костен поради неговата специфична форма на лист. Се нарекува и орев. Патем, преведено од латинскиот збор „пахир“, тоа значи „дебело“, што не е случајно – стеблото на растението е навистина доста „полно“.

Во природата, висината на пахирот достигнува 20 метри, но во домашни услови, дури и со највнимателна грижа, дрвото нема да надмине 1,5 метри. Листовите се темнозелени, во форма наликуваат на костени, а цветовите можат да бидат бели или жолтеникави.

Се верува дека растењето на пахир ќе ви помогне да привлечете богатство во вашиот дом, да ја зголемите вашата самодоверба и да привлечете успех.

Види

Ако сте од љубителите на егзотичните цвеќиња – Кој е цветот на страста?!

Ако сте од љубителите на егзотичните цвеќиња, пасифлората е токму за вас. Различна и убава …