Почетна / Градина / Ова растение го сметаат за убиец на ракот – за кои третмани на други болести се применува?

Ова растение го сметаат за убиец на ракот – за кои третмани на други болести се применува?

Дрвото Гравиола е 10 000 пати посилен убиец на клетките на ракот од хемотерапијата без да ги оштетува здравите делови.

Дрвото Гравиола е чудотворен природен убиец на клетките на ракот и за разлика од хемотерапијата, соединенијата добиени од дрвјата
ги убиваат само клетките на ракот. Тие не ги оштетуваат здравите клетки!

Распространето е во тропските средини, низ Јужна Америка, најмногу во Бразил.

Дрвото Гарвиола е наречено убиец на ракот, е корисно за лекување и на други болести. Неверојатни противоракови својства на дрвото Graviola биле пошироко откриени пред многу години.

Истражувањата за лековитите својства на Гравиола започнале од 1940 година, а во 1976 година е откриен неговиот антираков ефект.

Покрај тоа што е антираково средство Гравиолата е широк антимикробен агент за бактериски и габични инфекции, ефикасен е против внатрешни паразити и црви, го намалува високиот крвен притисок и се користи за депресија, стрес и нарушување на нервниот систем.

Лековитите супстанции во дрвото се ефикасни и можат да убиваат малигни клетки на 12 видови рак, вклучувајќи рак на дебелото црево, на дојката, на простатата, на белите дробови и рак на панкреасот.

Федералниот закон во САД и Бразил бара секое нешто да се патентира, а природните производи не можат да бидат патентирани.

Види

Што значат боите на трендафилот: црвената боја значи почит, a жолтата …

Трендафилите го завземале првото место на листата на најатрактивни и најомилени цвеќиња на луѓето, уште …