13.04.2024
Почетна / Градина / Вести / Отровот од шкорпијата е лекот против рак – третманот се применува од кубанските доктори

Отровот од шкорпијата е лекот против рак – третманот се применува од кубанските доктори

Научниците утврдиле дека токсините, кои се наоѓаат во отровот на опасните шкорпии, поседуваат аналгетично и антиинфламаторно дејство. Третманот се применува од кубански доктори, и веќе е лиценциран во некои од земјите од Латинска Америка и Кина.

Докторите од Куба разбрале дека токсините, кои се содржани во отровот на екстремно опасните шкорпии поседуваат аналгетично и антиинфламаторно дејство, кое помага во лекувањето на тумори и рак.

Експертите се категорични дека отровот содржи непроценливо потенцијални животоспасувачки својства.

Третманот со оваа супстанца веќе е лиценциран во некои од земјите на Латинска Америка и во Кина. Специјалистите кои го откриле овој уникатен метод за лекување на рак, велат дека луѓето од целиот свет патуваат во Куба, за да се лекуваат на овој начин.

Статистиките покажуваат дека повеќе од 35 000 Италијанци отишле во Хавана за да си обезбедат од овој лек. Во моментот во Куба има повеќе места, на кои се изградени фарми за скорпии. Во секоја од нив месечно се собира околу 1 литар од оваа непроценлива течност. Ова количество е доволно за производство на 100 000 шишенца од овој иновативно лек.

Види

Сточар од Прилепско додека ги напасувал кравите, бил нападнат од мечка

Додека ги напасувал кравите на планината Мукос, прилепчанец бил нападнат од мечка и се здобил …