06.07.2022
Почетна / Градина / Вести / Осум интересни факти за сопствениците на домашните миленици

Осум интересни факти за сопствениците на домашните миленици

6. Сопствениците на кучиња се поздрави, подобро се справуваат со секојдневниот стрес, порелаксирани се во животот и имаат голема самодоверба, па кај нив многу ретко се дијагностицира депресија. Кучињата имаат поповолно влијание врз здравјето на сопствениците од мачките. Дури и не мора да имате куче за подобро здравје: гледањето снимки од “слатки“ животни, го намалува крвниот притисок за помалку од една минута.

Види

Тасмански ѓавол – животното кое јаде се што мрда

Тасманскиoт ѓавол јаде се што мрда. Името го здобил по ѓаволската сила и дрскост да …