Почетна / Градина / Вести / Одличното дејство на габите алги – Тие лекуваат и рак!

Одличното дејство на габите алги – Тие лекуваат и рак!

Габите алги уште ги нарекуваат морски кристали, бидејќи личат на нив. Тие се полни со лековити состојки во водната средина во која живеат. Чудесната сила на габите алги е позната од пред стотици години.

Тие помагаат при стомачни и нервни проблеми, кожни болести, дури лекуваат рак. Ако страдате од висок крвен притисок, имате стомачни или нервни болести, тогаш добро е да знаете дека има еден магичен лек. Тоа е водата, во која се одгледуваат јапонските морски алги и габите. Нивното влијание врз целиот организам е многу добар. Покрај се друго, тие лекуваат и кожни проблеми.

Луѓето во Кавказ знаат за лековита моќ и ја користат со векови. Таму локалните жители живееле до 100 години без воопшто да знаат што е болест.

Најубавото е дека габите алги може да се одгледуваат дома и да ги искористиме лековитите нивни својства. Повеќето луѓе ги гледаат во тегли. Стаклениот сад е задолжителен, бидејќи еден метал ги убива печурките.

Еве како се одгледуваат: три пластични или дрвени лажици од кристалите се ставаат во еден литар ладна вода. За да се хранат, во садот се ставаат четири-пет лажици шеќер, бидејќи тие многу сакаат слатка храна. Бурканот се покрива со стаклен, порцелански или пак пластичен капак.

За да пиете од водата, секој ден во одреден од вас габите се прецедуваат во пластична цевка. Лековитата вода се пие или ако не сакате да ја пиете, може да ја фрлите. Останатата вода од печурките не се пие во никој случај. Алгите се ставаат во нова чиста вода од чешма, која токму по едно деноноќие ќе е повторно здрава за пиење.

Не се препорачува и користење на минерална вода, во која ќе живеат габите. Се користи само вода од чешма.

Види

Дива тиква (Bryonia alba L.)

Дивата тиква можеме да ја сретнеме низ целата земја. Таа расте на влажни места, во …